Flaneren, autonomie en waarom niets doen productief is, met Jelmer de Boer

“Het is zo mooi om niks te doen. Je hoeft er niks voor te doen, het kost niks. En ik krijg er echt een goed gevoel van”. 

Aflevering #8 met als gast iemand die ik vanaf het moment dat ik de podcast startte al graag wilde interviewen: Jelmer de Boer. Blogt op zijn eigen nuchtere (en ietwat sarcastische) manier over dingen die hem bezighouden en die hij meemaakt. Schrijft boeken over hoe je taart eet en een sixpack krijgt én waarom thuisblijven duurder is (een aanrader als je van reizen houdt of humor hebt!). Reist de wereld rond als zelfbenoemd flaneur, gewoon, omdat hij dit tering leuk vindt

Ik was al langer bekend met het literaire werk van meneer de Boer. Was dan ook benieuwd hoe hij in het echt zou zijn, had me enigszins voorbereid op het nodige sarcasme. Dat bleek totaal niet nodig. Hij was enthousiast, zeker als we het over onderwerpen uit zijn boek hadden (wat niet geheel onlogisch is natuurlijk). Ik was na het gesprek helemaal gesloopt. We gingen namelijk behoorlijk diep en ik had zo nu en dan moeite om Jelmer bij te blijven. We hebben het over hoe een ‘flaneur’ wordt, waarom niets doen productief is, waarom er niemand bepaalt wat jij moet doen (behalve jezelf), wanneer doelen stellen niet handig is en waar het nieuwe boek van Jelmer over gaat. Zelfs bij het terugluisteren pikte ik nieuwe dingen op, dus get ready. Veel luisterplezier team!

Boeken waar we het over gehad hebben:
Jelmer de Boer – Thuisblijven Is Duurder (een aanrader als je van reizen houdt!)
Jelmer de Boer – Eet Taart Krijg een Sixpack
Tim Ferris – 4 urige werkweek
Greg McKeown – Essentialism
Meditations – Marcus Aurelius
Stephen Covey – de 7 eigenschappen van effectief leiderschap
Simon Sinek – Start With Why
Naseem Taleb – Antifragile
Mihaly Csikszentmihalyi – Flow

Podcasts waar we het over hadden: 
Ditkeerwel de Podcast Aflevering #7 met Remco Kroes 

Het artikel wat ik Jelmer op zou sturen: 

The Cook and the Chef: Musk’s Secret Sauce

 

Leave a Comment: